Sidor

måndag 31 oktober 2011

Fjärilar...

För ett bra tag sedan köpte jag en box med 6 olika motiv av fjärilar från CancanInterior. Jag har nu äntligen fått tummen ur och satt in tre av dessa i ramar och hängt upp på väggen, resultatet ser ni nedan... jag tänkte även visa en förebild... men hittade ingen klockren... så ni får stå ut med att jag är med på bilden ;-)

Före...

Efter...

Funderar på om jag ska sätta en ram runt bokstäverna också... vad tror ni?

Lördag...

Hej på er godingar. Tänkte fortsätta berätta för er hur min helg sett ut =)

Ok, då kommer vi till lördag... denna dag började vi med att ta en tur till Möbelgrossen. Ett ställe som jag verkligen kan rekommendera, de säljer finfina möbler till grossistpriser.
Nåväl, vi har en väldigt liten hall och jag tänkte få tag på en hallmöbel som man kan använda som sittbänk men samtidigt med förvaring där man kan lägga lite smått och gott (halsdukar, vantar, mössor mm). Jag hittade en perfekt bänk som inhandlades och sen bar det av till IKEA där jag plockade upp korgar. Nu ska jag bara ha tag på en härlig dyna att lägga på sittdelen... och jag tror att jag hittat detta också... en eller rättare sagt två randiga dynor i svart och vitt från Tine K Home... finns att köpa hos Perlanliving.se till ett mycket bra pris. Vad tror ni? Kan det bli bra?
Kryssbänk från Möbelgrossen
Korg Bladis från IKEA.
Sittkudde från Tine K Home, finns hos Perlanliving.se.


Händelserik vecka och helg...

Japp, tror det eller ej... DET har faktiskt hänt en hel del i veckan som gått... och trots detta ingen uppdatering här... MEN den som väntar på nått gott heter det ju... =)
Ok, i torsdags kom min kära mor hit till Götet vilket alltid innebär fullspäckat program. Efter middagen åkte vi till Allum som hade kvällsöppet från 20-22... ärligt talat vet jag inte riktigt vad vi tänkte på... men jag kan ju säga att vi INTE var de enda som var där.

Fredagen började vi med ett besök hos tandläkaren, Sebbes andra besök. Där konstaterades det att han hade en tand lös... gissa vem som var mäkta stolt när vi gick därifrån =) Efter det åkte vi in till stan och kikade... självklart fikades det också... men det förstod ni säkert =)

Sent på kvällen knackade det plötsligt på fönstret (vi bor en halvvåning upp) och utanför stod ett gäng poliser. Det visade sig att de skulle göra en razzia i porten bredvid där det vist "pågick kriminell verksamhet"... alltså... vi bor verkligen inte i nått dåligt område och här händer aldrig några konstigheter så vi blev mäkta förvånade. Nåväl, jag hoppas att de hittade vad de skulle, känns liksom tryggare så.

OK, imorgon får ni höra vad som hände i lördags och söndags... många bilder utlovas... =)

onsdag 26 oktober 2011

Ytterligare en tävling...

Det är många tävlingar som körs i bloggvärlden just nu. Jennys hus kör nu i samarbete med LightNow en tävling där ni kan vinna den härliga ljusstaken Venta XL.
 Vist är den fin... nu håller jag tummarna både för mig själv och för er... =)

tisdag 25 oktober 2011

Tips om härlig tävling...

Hos Malenami kan ni nu vinna ett hudvårdskit från Jurlique... passa på vet ja... lite godis till huden så här på höst/vinterkanten tackar man inte nej till i första taget... =)

Lycka till mina vänner, tävlingen pågår fram till den 31 oktober...

AllSaints...

En webbplats som jag definitivt tycker ni ska besöka för att få lite inspiration är AllSaints. I deras lookbook hittade jag en snygg stickad tröja och ett par coola byxor... kolla här... =)

måndag 24 oktober 2011

Metall & Paljetter...

Tjingeling på er gott folk... surfade runt lite på Zara och hittade en massa coola plagg... så klart... =)

Jag har snöat in på metall och paljetter... dessa plagg känns ju lite mer fest-relaterade och eftersom jag är ute på krogen eller andra event så otroligt ofta (nooot!) så bara mååste jag ju ha åtminstone ETT av nedanstående plagg... bara för att liksom... =)

Vad säger ni? Jag tror att vi kommer få se mycket av metall och paljetter i höst... glammen är här... =)

Blazer i metalliserat "mys-tyg".

Blazer med paljetter.

Härlig "stortröja" i metalltråd.

Samma tröja som ovan fast i koppar/guld. Skulle helt klart kunna tänka mig denna och skorna nedan, vilken kombo...

söndag 23 oktober 2011

Inflyttningsfest...

Igår satte grannarna ovanför upp en lapp i trappan om att de skulle ha inflyttningsfest... de flyttade in för 6 månader sedan och har haft ett antal fester sen dess men uppenbarligen ingen "inflyttningsfest". Nåväl jag ha mina öronproppar och dessa har funkar bra tidigare gånger så hur illa kan det vara.
Ja var ska vi börja... kl 0315 spelade de så högt att alla icke förankrade saker skakade... alltså bokstavligen. Inte ens mina öronproppar klarade detta oväsen... så PG traskade upp och bad dem sänka... vilket de gjorde... marginellt. Efter en halvtimme kom Sebbe in till oss med kommentaren "de spelar väldigt högt, ska dom inte sova snart".

Vid fem imorse stängdes musiken av och de började städa... jag lovar... de sprang omkring som galningar där uppe och släpade runt på sina möbler.
Med andra ord vi är liiiite sega idag. Nu ska vi dock ut på en härlig promenad i solskenet =)

Ohh... ett stort grattis på födelsedagen min underbare bror =)

fredag 21 oktober 2011

Hjääälp...

Jag vill ha en öppen spis... nu bor jag i lägenhet så alternativet här får bli en fuskspis. Jag har "bara" tre krav... den ska vara stor, vit och inte se alltför "fuskig" ut... dessvärre verkar det som att dessa krav/önskemål i kombination inte är det lättaste att hitta =/

Jag har hittat två stycken dock... den första kommer från Ellos... den har fått bra recensioner vilket är ett plus men den är i minsta laget (b:110cm h:102cm. Man skulle iof kunna konstruera en låda (ca 20 cm hög) som den kan stå på...
Sen har jag hittat en hos den härliga butiken Par Courrier som är perfekt både utseende- och storleksmässigt men här är frågan om det går att placera "burk-eld" i den. Sen är priset liite för högt... =/
Var kan man mer hitta dessa, någon som vet?
Spis från Ellos, pris 3599:-

Spis från Par Courrier, pris 6400:-

onsdag 19 oktober 2011

Film och serier...

PG och jag har börjat kika på en serie som heter "Games of Thrones". Om ni gillar spänning, äventyr och magi är detta definitivt något ni inte får missa. Allt är mycket välgjort och inga detaljer utelämnas... detta gäller både på slagfältet och på det erotiska planet om man säger så. Både kända och mindre kända skådespelare medverkar och här finns ingen B-stämpel vill jag lova... =)



Sen har vi ju lite nya filmer också som måste ses. Två som jag har planerat att se tillsammans med Sebbe är "Nalle Puhs" äventyr och "Tintins äventyr".



Sen har vi ju den nya Harry Potter-filmen... "Harry Potter och dödsrelikerna del 2"... den får jag planera in att gå på med Patrik någon dag framöver.

tisdag 18 oktober 2011

Fortfarande förkylt...

Jag hatar verkligen att vara förkyld, speciellt eftersom mina förkylningar tenderar att sätta sig i regionen kring halsen. Som tur är har jag fortfarande kvar rösten den här gången men hostan är helt olidlig... =(

Sebastian är hemma med mig också eftersom han åkt på det samma.
Idag har vi byggt med Lego mestadels av dagen, vilket varit en rejäl prövning i tålamod... specielt när bitarna ligger huller om buller och man får spendera en väsentlig tid på att enbart hitta just den där biten som "bara" passar på just "det" stället... ni som testat förstår vad jag menar... =)

Ni som hängt med ett tag vet att vi de senaste veckorna testat en massa olika matrecept från Ica.se... idag vankas det något som de kallar för Luffsa. Jag skulle helt enkelt kallat det för råraka med knaperstekt  bacon... =) Ska bli spännande att se vad mina killar gillar detta... ser onekligen gott ut, eller hur =)

söndag 16 oktober 2011

Sköna söndag...

Solen strålar och det är en sån där perfekt dag... man andas in och lungorna fylls av sval frisk luft och man omgivs av en doft av murkna löv...  I löööv it... =)

Idag har vi sålt vår soffa, japp... så skönt ska ni veta... Vi får ha den kvar till vecka 45 vilket passar perfekt då vår nya inte kommer förrän vecka 46.

Jag tänkte passa på att visa er lite fler inspirationsbilder också och den här gången handlar det om hur man kan piffa till en helt vanlig byrå med rätt enkla medel.

Detta är verkligen helt genialiskt och så coolt.

Tapetsera lådorna med dina favorittapeter, kan bli hur bra som helst.

Detta kräver kanske lite mer precision men slutresultatet blir kanon.

fredag 14 oktober 2011

Mysig dag...

Idag har jag och Sebbe chillat... vi började dagen med att bygga bilbana, sen tog vi en promenad upp på berget där han visade sina färdigheter i klättring.
Jag känner mig fortfarande hängig även om febern är borta så när vi kom hem kröp jag upp i soffan... min underbare kille kröp upp bredvid mig och klappa mig på kinden "upp med hakan mamma, snart kommer du må bättre. Du vet att du är min prinsessa...".... HERRE GUD vad jag älskar denna lilla parvel... =)

Väskor mm...

Har hittat några snygga väskor och en tröja som jag skulle vilja visa er. Nu behöver jag verkligen inga fler väskor men titta kan man göra... =)

Stor härlig tröja från Tiger, denna finna hos Nelly.

Annorlunda väska från Bags and Fashion

Stor tygväska från NYPD, finns hos Nelly.

Denna skulle jag mer än gärna vilja ha, märket heter Charmant och den finns hos Creative Lounge.

torsdag 13 oktober 2011

Förkyld...

Usch, fy och blä... jag är helt genomförkyld =(
Näsan rinner, ögonen kliar, halsen är svullen och kroppen värker av feber... med andra ord.. jag har känt mig fräschare. Vaknade strax efter 11 idag, kommer inte ihåg när jag sov så länge senast, kändes som att jag slängt bort hela dagen men uppenbarligen behövde kroppen vila. Nu hoppas jag bara att jag känner mig piggare imorgon då Sebbe och jag ska ha mysdag... =/

söndag 9 oktober 2011

Nya inköp...

Ohh jag har ju glömt att visa er vad som följde med mig hem i fredags medan jag "väntade" på att AM skulle komma in till stan... =)
Tror att det kommer bli rätt snyggt ihop också...

Tröja från GinaTricot.
Coola militärmönstrade byxor från Zara.

Här ser man mönstret lite bättre.

Kalas...

Idag mina kära vänner, har vi haft huset fullt med spralliga barn. Sebbe har haft kalas, ett väldigt försenat sånt men än dock =) Inga olyckor inträffade och vi överlevde, så man får nog säga att det blev rätt lyckat.

lördag 8 oktober 2011

Party...

Godmorgon gott folk, igår var jag och en väninna ute och svängde våra lurviga. Vi tog först en sväng till S.p.i.c.e på Kungstorget där vi åt världens godaste Thai... kan verkligen rekommenderas. De hade ett suveränt erbjudande också där man fick mat och ett glas vin för 115:-, helt perfekt... =)









Efter detta drog vi vidare till Hard Rock Café, där vi tog ett motionspass på dansgolvet. Dessvärre var inte diskjockeyn den bästa så musiken var si så där. Nåväl, jag var hemma vid 1-tiden... vilket kändes helt ok =)

torsdag 6 oktober 2011

Cool...

Kolla in den här, I löööv it... så cool... =)

Från Jumperfabriken, finns hos Sid and Sally.

onsdag 5 oktober 2011

Mycket....

Ååå jag har så mycket att berätta så jag vet knappt var jag ska börja. Detta kommer bli ett låångt inlägg =)

Ok, kommer ni ihåg de coola byxorna som Sebbe fick och min halsduk... detta beställdes från den härliga nätbutiken Creative Lounge och jag kan säga att jag har ALDRIG tidigare fått en beställning så snabbt levererad. Jag beställde på onsdagen och på fredagen kunde jag hämta ut mitt efterlängtade paket med världens finaste grejer... ett stort tack... =)




En annan snabb grej... i förra veckan beställde vi en ny soffgrupp.. ja jag vet.. det var på tiden. Jag lovar att visa före och efterbilder... =)
Leveransen är beräknad till vecka 46... vilket kändes bra eftersom vi måste bli av med den gamla först. Så sagt och gjort en annons lades ut på Blocket igår. Idag när jag kom hem låg det ett mail från en tjej som ville köpa den på stört =)
Himla roligt... frågan är bara vad sjutton vi ska sitta på i 6 veckor... MEN jag ska inte ropa hej förrän köpet är genomfört. Det kanske är någon läsare här som är intresserad?



En av mina kära kollegor stack till mig en bok för ett par dagar sen, Hungerspelen av Susanne Collins.
Idag började jag läsa den och hann inte mer än 30 sidor innan tårarna började spruta... helt ok om man sitter hemma nergosad i soffan... MEN nu befann jag mig på en fullsatt buss... kändes inte riktigt bekvämt måste jag säga. Gillar inte böcker, eller filmer för den delen, som får mig att gråta men den här verkar ändå lovande och kommer garanterat bli väldigt spännande =)




Skogens guld känner man igen på milslångt avstånd, både doft och färgmässigt. På jobbet har vi haft förmånen att kunna beställa kantareller för 80:- per kg.. så jag beställde två kg. Har idag fryst in 8 påsar med härliga guldgula svampar... Sebbe har stått bredvid mig och dreglat hela tiden. Inte fel va... =)


På tal om mat... här hemma har vi kommit in i en ond cirkel när det kommer till att hitta på nya maträtter. Det blir samma mat varenda vecka... bläää. Men i söndags gick PG in på ICA:s site och plockade ihop ett gäng maträtter av varierande sort till den här veckans matlista. Vi har i dagarna fyra avnjutit helt underbara maträtter och det har varit allt i från soppa och fisk till kyckling och köttfärs. Kan verkligen rekommendera ICA:s billiga veckan... riktigt goda och färgglada maträtter. Dessa har vi provat hitintills....

Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle.

Potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärter.

Lax med bladspenat och pasta.

Kyckling couscous och mandel yoghurt. Ska tillagas imorgon... =)

Färsbiff med morotstzatsiki och ris.

tisdag 4 oktober 2011

Helgen...

Vi har haft en helt underbar helg. I fredags for vi ner till Småland igen... troligen den sista innan julledigheten. Vi passade på att bomma igen torpet (låsa dörren, sätta i innerfönstren och tömma systemet på vatten. Sen var vi på Målilla marknad och på kvällen åkte vi till Oskarshamn för att äta gott och fira våra tre födelsedagsbarn (5, 43 och 65 år gamla).

Den underbart goda efterrätten.

Mamsa och ett av våra födelsedagsbarn.

Ett måste att ta med hem från marknaden... =)

Sebbe provar hoppgungan...

... och han gillar det skarpt =)

En trött kille.